Csengő-bongó gyerekek

A XiloTon Ütőegyüttes története

A XiloTon Ütőegyüttest 2009. decemberében hívta életre hat olyan fiatalember, akik szabadidejüket értékteremtésre szerették volna áldozni. Zenei tanulmányaikat együtt folytatták, melynek során életre szóló élményekkel, tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, és meghatározó útmutatást kaptak - nem csak zenei kérdésekben. Legtöbbjük ma már többgyermekes családapa, így az együttmuzsikálás mellett, a produkciók összeállítása során a legfontosabb szempontként a gyermekek szórakoztatását, ízlésviláguk színesítését, és képességeik fejlesztését tekintették. Céljuk - az ütőhangszeres muzsika bemutatásán keresztül - közel vinni az érthető, élvezhető zenét a gyermekekhez és a közönséghez, átadni a zene művelésének örömét, lehetőségeit már óvodás kortól kezdve, illetve mindazt, amit számukra mindezek jelentenek.

Koncertjeik programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos, és komoly egyben, amelyek színvonalas, könnyed szórakoztatást nyújtanak a legkisebbektől az idősebbekig mindenkinek egyaránt.

Az együttes kifejlesztett egy olyan pedagógiai módszert is, melynek segítségével komoly eredmények érhetőek el már óvodás korú gyermekekkel is, mivel részesei lehetnek a közös muzsikálás élményének. A módszer egyes elemei az előadások során is megjelennek.

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041