Csengő-bongó gyerekek

ÚSZÓSULI

Frissítve: 2024.04.16.

Csobbanó Úszósuli S.E.

Gyermek- és felnőtt úszásoktatás, úszás, kondícióúszás, gyógyúszás

Kedves Szülők, kedves Jelentkezők!

A Csengő-Bongó zenei szakkört és nyári táborokat sokan ismerhetik már. Szintúgy SELMECI Eszter úszóoktató, gyógytestnevelő, óvodapedagógust, aki nagyon sok gyermeket és felnőttet tanított már úszni itt a 3. kerületben. Néhány évvel ezelőtt elindult a közös munka, megkezdte működését a Csobbanó Úszósuli S.E., amely immáron több sikeres évet is maga mögött tudhat. Nem volt kérdés a folytatás. Idén szeptembertől ismét várjuk a gyermekek és felnőttek jelentkezését, hogy megtanuljanak úszni, vagy éppen edzettebbek, egészségesebbek legyenek a segítségünkkel. A tavalyihoz képest ismét több időpont közül választhatnak kicsik és nagyok, heti rendszerességgel úszhatnak nálunk GYERMEKEK és FELNŐTTEK, a kezdő szinttől a haladó (akár sportoló) szintig.

Úszósulinkba - mind a gyermek, mind a felnőtt úszásra - a jelentkezés elindult. Csoportjainkat a jelentkezések sorrendjében töltjük fel. A foglalkozások a gyermekek és a felnőttek részére egyaránt 2023. szept. 18. hétfőtől indulnak és 2024. jún. 20. csütörtökig tartanak. Jelentkezésük normál esetben erre az időszakra vonatkozik.

 Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, az űrlap kitöltésével lehet mindaddig, ameddig az adott csoportban van szabad hely. Amennyiben egy csoport betelt, azt a csoportválasztás résznél kiírjuk:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

ALAPINFORMÁCIÓK

HELYSZÍN

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda
1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6. (Csillaghegy, hegy felőli oldal)

MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

 • Autóval
 • H5 HÉV-vel
 • 160-as, 134-es autóbusszal

Parkolni az uszoda mellett lehet, a sorompónál kell jegyet venni, majd behajtva, mindkét oldalon, több szinten lesz parkolási lehetőség. A parkolás 15 percig díjmentes, illetve abban az esetben is, ha a parkolójegyet a kihajtás előtt az uszoda jegypénztáránál érvényesíttetik. További részleteket a 3. sz mellékletből tudhat meg.

ÚSZÓOKTATÓINK

 • Selmeci Eszter úszóoktató, gyógytestnevelő, óvodapedagógus - HÉTFŐ, KEDD, CSÜTÖRTÖK
 • Pothorszki Zita úszóoktató - KEDD
 • Selmeci Zsolt úszóoktató, testnevelő tanár - SZERDA

ÚSZÁSOKTATÁS GYERMEKEK RÉSZÉRE (5-14 éves korig)

A gyermekek úszásoktatására hétfői, szerdai és csütörtöki napokon délután 16 órától kezdve, tudásszint szerint differenciálva, max. 12 fős csoportokban tudunk lehetőséget biztosítani. Az úszóórák csoportosak, de mindenkivel egyénre szabottan, tudásának megfelelően foglalkozunk. Azt, hogy gyermekének jelenleg mi a tudásszintje, ezáltal melyik időpontra tud hozzánk úszásoktatásra jelentkezni, segítenek eldönteni az alábbi meghatározások:

 • KEZDŐ (TANMEDENCE): Kezdők mindazok, akik korábban még nem, vagy csak rövid ideig tanultak úszni. Általában az 5-6 éves gyerekek ebbe a csoportba tartoznak. A kezdők mindenképpen a tanmedencében fognak úszni, mert számukra ez a legmegfelelőbb.
 • KÖZÉPHALADÓ (TANMEDENCE, később MÉLY VÍZ): Azok az általában 6-8 éves gyerekek tartoznak ide, akik korábban már tanultak, de még nem tudnak a mély vízben önállóan, biztosan úszni. A középhaladók egy ideig még a tanmedencében fognak tanulni, mindaddig, amíg a mély vízhez szükséges biztos tudást meg nem szerzik. A mély vízhez szoktatásuk folyamatos.
 • HALADÓ (MÉLY VÍZ): Azok a gyerekek tartoznak ebbe a csoportba, akiknek a mély vízben is megvan a vízbiztonságuk, de a különböző úszásnemeket még nem, vagy nem teljesen sajátították el, illetve a meglévő tudásukra még ráfér a fejlődés. Általában a nagyobb (8-14 éves) gyerekek tartoznak ebbe a csoportba, ők már mindenképpen mély vízben fognak úszni. A 15 év feletti gyerekeket a felnőtt csoportokba várjuk szeretettel.

JELENTKEZÉS:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

FELNŐTT ÚSZÁS (15 év felett)

A felnőtt úszásra (15 év felett) azok jelentkezhetnek, akik szeretnének megtanulni úszni, vagy a meglévő tudásukat szeretnék tovább fejleszteni, illetve szeretnék, hogy az úszás edzésként is szolgáljon. Mindazok, akiknek ehhez motivációra, segítségre és tanácsokra van szüksége. Továbbá, az orvos által javasolt GYÓGYÚSZÁST is ezeken az órákon tudjuk biztosítani. Az úszóórák csoportosak, de mindenki egyénre szabottan, tudásának megfelelő oktatásban/edzésben részesül. Felnőtt úszást a hétfő és csütörtök esti, valamint kedd és csütörtök reggeli időpontokban tartjuk.

JELENTKEZÉS:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

IDŐPONTOK és IDŐTARTAM

Ebben a tanévben 2023. szept. 18. - 2024. jún. 20. tartunk foglalkozásokat.
Kérjük, hogy az órákon pontosan jelenjenek meg, az óra végére a Szülők pontosan érkezzenek meg gyermekükért!

GYERMEKEK részére (45 perc)

 • KEZDŐ és KÖZÉPHALADÓ gyermekek részére differenciált TANMEDENCÉS oktatás:

Hétfő 16:00-16:45 - még 2 szabad hely - (TANMEDENCÉS oktatás KEZDŐ, esetleg KÖZÉPHALADÓ gyermekek részére)
Szerda 16:45-17:30 - több szabad hely - (TANMEDENCÉS oktatás KEZDŐ és KÖZÉPHALADÓ gyermekek részére)
Csütörtök 16:00-16:45 - több szabad hely - (TANMEDENCÉS oktatás KEZDŐ, esetleg KÖZÉPHALADÓ gyermekek részére)

 • HALADÓ gyermekek részére MÉLYVIZES oktatás:

Hétfő 17:00-17:45 - még 3 szabad hely - (MÉLYVIZES oktatás HALADÓ 10 év alatti gyermekek r. - pl.: tavalyi 16:45-ös csoport)
Hétfő 17:45-18:30 - BETELT - (MÉLYVIZES oktatás HALADÓ 10 év feletti gyermekek r. - pl.: tavalyi 18:00-as cs.)
Szerda 17:45-18:30 - még 1 szabad hely - (MÉLYVIZES oktatás HALADÓ gyermekek r. - pl.: tavalyi 16:45-ös ill. 18:00-as cs.)
Csütörtök 17:00-17:45 - BETELT - (MÉLYVIZES oktatás HALADÓ 10 év alatti gyermekek r. - pl.: tavalyi 16:45-ös cs.)
Csütörtök 17:45-18:30 - még 1 szabad hely - (MÉLYVIZES oktatás HALADÓ 10 év feletti gyermekek r. - pl.: tavalyi 18:00-as cs.)

FELNŐTTEK, illetve 15 év feletti FIATALOK részére (60 perc)

Hétfő este 18:30-19:30 - még 2 szabad hely - (középhaladó, haladó úszástudással)
Kedd
reggel 6:30-7:30 - BETELT - (bármilyen szintű úszástudással)
Kedd
este 18:00-19:00 - több szabad hely - (középhaladó, haladó úszástudással)
Kedd
este 19:00-19:45 - még 1 szabad hely - 
Csütörtök reggel 6:30-7:30 - BETELT - (bármilyen szintű úszástudással)
Csütörtök este 18:30-19:30 - még 1 szabad hely - (középhaladó, haladó úszástudással)

KÉPVISELETÜNK AZ USZODÁBAN

A gyermek úszásoktatás időtartama alatt és az esti felnőtt úszások előtt, tehát hétfőn, szerdán és csütörtökön 15:40 és 18:40 között, az uszoda előterében jelen lesz egy, az úszóiskolánk által delegált személy, aki segíti a belépésüket, átadja a gyermekek beléptető óráját, vezeti a jelenléti ívet. Ismeri a teljes eljárásrendet, tehát ha valamit nem tudnak, tőle meg tudják kérdezni. Készpénzes fizetés esetén a részvételi díjat is neki kell kifizetni.

ÚSZÁSOKTATÁS HAVI DÍJA

A gyermek úszásoktatás havi díja

 • 1 alkalom/hét 12.000 Ft/hó (össz. átlag 4 alk/hó), mely összeg az oktatás és a sávbérlet árát tartalmazza.
 • 2 alkalom/hét 19.200 Ft/hó (össz. átlag 8 alk/hó), mely összeg az oktatás és a sávbérlet árát tartalmazza.

Fontos:
- A fenti összegek nem tartalmazzák a belépőként szolgáló proxy órák díját, azt a helyszínen külön, készpénzben kell rendezni (1200 Ft/alk).
- A Csobbanó Úszósuli S.E. fenntartja a jogot arra, hogy módosítsa díjait, amennyiben az uszoda fenntartója megemeli árait, illetve akkor, ha az előre nem látható gazdasági körülmények ezt megkívánják.

A felnőtt úszás havi díja

 • 1 alkalom/hét 16.800 Ft/hó (össz. átlag 4 alk/hó), mely összeg az oktatás és a sávbérlet árát tartalmazza.
 • 2 alkalom/hét 27.200 Ft/hó (össz. átlag 8 alk/hó), mely összeg az oktatás és a sávbérlet árát tartalmazza.

Fontos:
- A fenti összegek nem tartalmazzák a belépőként szolgáló proxy órák díját, azt a helyszínen külön, készpénzben kell rendezni (1200 Ft/alk).
- A Csobbanó Úszósuli S.E. fenntartja a jogot arra, hogy módosítsa díjait, amennyiben az uszoda fenntartója megemeli árait, illetve akkor, ha az előre nem látható gazdasági körülmények ezt megkívánják.

FIZETÉS

A Csobbanó Úszósuli S.E. a foglalkozásain való részvételért havi díjat szed, melynek összegéről tájékoztattuk. Az alkalmak száma havonta eltérhet a napok száma és az iskolai szünetek miatt, az fizetendő összeg ennek figyelembevételével lesz megállapítva.

Fizetési módok a gyermek és a felnőtt úszás esetében egyaránt:

Két fizetési mód közül választhat:

 • Készpénz
  Amennyiben a készpénzes fizetés mellett döntött, a havi díjakat a helyszínen tudja az Úszóiskola delegált munkatársának kifizetni. Kérjük, hogy ezt a tárgyhó első alkalmáig legyen kedves megtenni. Ezen felül a belépőként szolgáló proxy órák díját (1200 Ft/alk) is a helyszínen, az Úszósuli képviselőjénél szükséges rendezni.
 • Banki átutalás esetén, az adott hóra vonatkozó összeget a tárgyhó első alkalmáig legyen kedves átutalni. Az első utalás előtt várja meg a számlát, amelyet e-mailben küldünk meg. Utalni csak a számla megérkezését követően szükséges, a közlemény rovatban a számla sorszámát és az úszó személy nevét is fel kell tüntetni. A számla több hónap díját tartalmazza (szept-dec, majd jan-jún), amelyet havi részletekben is teljesíthet (részteljesítés). Viszont nem tartalmazza a belépőként szolgáló proxy órák díját (1200 Ft/alk), ezt a helyszínen, az Úszósuli képviselőjénél szükséges készpénzben rendezni.

Fizetés gyakorisága

A szeptembertől december 31-ig, aztán a tanév folyamán januártól június 20-ig tartó időszakot mind az utalás (erre az időszakra állítunk ki számlát), mind a készpénzes fizetés esetében egyben is ki lehet fizetni, a részletfizetés (havonta fizetés) csak egy lehetőség.

JELENTKEZÉS:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

HIÁNYZÁS, PÓTLÁS, JÓVÁÍRÁS

Amennyiben előre látják, hogy bármely okból nem tudnak jönni, akkor a hiányzásról azonnal, írásban, rövid e-mail vagy sms útján tájékoztassanak bennünket. A Csobbanó Úszósuli S.E. jelenlegi hivatalos e-mail címe csobbanouszosuli@gmail.com, sms száma 06 20 951 0041. A belépőként szolgáló proxy órák díját a helyszínen készpénzben szükséges rendezni. Hiányzás esetén értelemszerűen erre nem kerül sor. A hiányzások miatt egyéb díjat az Úszósuli nem tud jóváírni, viszont ezeknek az alkalmaknak a pótlására a ki nem választott időpontokban lehetőséget biztosítunk. Amennyiben rendkívüli, előre nem látható esemény miatt nem tud a jelentkező részt venni az úszásoktatáson, és a hiányzás pótlására semmilyen lehetőség nincs, úgy a szervező felé e-mail formájában, méltányossági kérelemmel fordulhat.

USZODALÁTOGATÁS SZABÁLYAI

 • Az úszóiskolánktól kapott, kedvezményes belépést biztosító órával a gyermekek kizárólag az úszásoktatás ideje alatt vehetik igénybe az uszoda szolgáltatásait.
 • Az uszodában kötelező az úszósapka és a papucs használata.
 • A Szülők a gyermeket papucsban vagy lábzsákban kisérhetik fel az uszodatérbe.
 • Kérjük Önöket, hogy azokat a gyermekeket, akik nem egyedül közlekednek, személyesen az óra kezdetekor az uszodatérben adják át az oktatónak, illetve az óra végén személyesen ott vegyék át tőle.
 • Az uszodában koedukált kabinos öltözők vannak, a szekrényekben lehet tárolni az utcai öltözéket. Úszósulinknak külön csoportos öltözőt is kijelöltek, az öltöző bal oldali feljárójánál.
 • Saját hajszárító használatára nincs lehetőség, viszont a falon vannak kihelyezett hajszárítók.
 • Az uszoda büféjében csak bankkártyás, illetve feltöltőkártyás fizetésre van mód.

FELSZERELÉS

 • Fürdőruha
 • Úszósapka
 • Úszószemüveg (nem búvárszemüveg)
 • Papucs
 • Köntös
 • Törölköző

AZ USZODALÁTOGATÁS FOLYAMATA

Kérjük, mindenképp olvassák el az idevonatkozó mellékleteket, fontos információkat tartalmaznak!

 • GYERMEK ÚSZÁSOKTATÁS esetében az 1. sz. mellékletet
 • FELNŐTT ÚSZÁS esetében a 2. sz. mellékletet

JELENTKEZÉS:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

KAPCSOLAT

A fontos változtatások közlési módja e-mail küldése a Csobbanó Úszósuli S.E. jelenlegi hivatalos címére (csobbanouszosuli@gmail.com) vagy sms küldése a 06 20 951 0041 telefonszámra. Egyéb szóbeli vagy más csatornákon közölt változtatásokat az Úszósuli nem tud figyelembe venni.

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken vehetik fel velünk a kapcsolatot:

E-mail: csobbanouszosuli@gmail.com
Központi információs tel.: +36 20 951 0041
Tel. szervezési kérdésekben: Fábián Zoltán +36 30 951 0041
Tel. szakmai kérdésekben: Selmeci Eszter +36 70 685 2233 (az órák időtartama alatt nem tudnak Eszterrel beszélni)

Szeretettel várjuk jelentkezésüket, mindenkinek jó úszást kívánunk:
Csobbanó Úszósuli S.E. csapata

-----

1. sz. melléklet - AZ USZODALÁTOGATÁS FOLYAMATA (gyermekek - GY.I.K.)

Az úszóórák csoportosak, de mindenki egyénre szabottan, tudásának megfelelő oktatásban részesül.

Mikorra kell érkeznünk?

Legalább 15-20 perccel az óra megkezdése előtt kell megérkezni. Ha autóval érkeznek, jegyet kell venni a sorompónál a parkolóba történő behajtáshoz, leparkolnak, majd bejönnek az uszodába.

Mit kell tennünk, ha megérkeztünk?

Az uszoda előterében megkeresik az úszóiskolánk képviselőjét, bemondják a gyermek nevét, megkapják a beléptető órát, amelyet fel kell tenni a gyermek kezére. A gyermek evvel tud belépni a forgókapun belülre.

Kísérőként miként léphetek be, segíthetem gyermekem öltözködését?

A kísérőnek a gyermekek öltöztetéséhez a pénztárnál szükséges az első alkalommal, letéti díj ellenében kísérő kártyát kiváltani. A letéti díjat készpénzben szükséges fizetni. Ezzel a kártyával 15 alkalommal (15 edzésnapon keresztül) napi 40 percet tölthet a kísérő a forgókapun belül úgy, hogy kétszer lép be és kétszer lép ki. Bemegy átöltözteti a gyermeket, és az óra kezdetekor átadja az oktatónak, majd kijön a forgókapun. Az óra végén ismét bemegy, átveszi a gyermeket az oktatótól, átöltözteti, és kilépnek a forgókapun.

Mennyi időt tölthetek bent kísérőként?

Összesen 40 percet. Amennyiben adott napon nem haladja meg a 40 percet az öltöztetéssel töltött idő, azaz max. 40 percen belül végleg kijön a forgókapun, úgy a kísérő személy belépése díjmentes. Amennyiben az öltöztetésekre szánt 40 percnél többet tölt bent a kísérő, a letéti díj elveszik, a kártya újbóli használatához ismét be kell azt fizetni. A 15 alkalom lejártakor vagy az előtt a kártya további használatához azt ismét aktiváltatni kell/lehet.

Van lehetőségem a gyermekem úszás ideje alatt nekem is úszni?

Erre van mód, ez esetben nem kísérő jegyet kell vennie, hanem normál - pl.: 2 órás - belépőt. Kérjük, hogy ez esetben is szíveskedjen a gyermek úszásórájának a kezdési és végzési idejét figyelembe venni, a gyermeket pontosan átvenni!

Mit kell tennem kilépéskor az órával, kísérőkártyával?

Kilépéskor a gyermek óráját be kell dobni a kapun található nyílásba. Az óra elvesztése esetén 5.000 Ft díjat kell fizetni. A kísérő kártyája marad a kísérőnél mindaddig, ameddig használni kívánja, de 15 alkalmat követően ismét fel kell töltetni a pénztárnál. A letéti díj a kártya visszaváltásakor visszajár, így annak használata - amennyiben nem lépi túl az időkorlátot - díjmentes.

-----

2. sz. melléklet - AZ USZODALÁTOGATÁS FOLYAMATA (felnőttek - GY.I.K.)

Az úszóórák csoportosak, de mindenki egyénre szabottan, tudásának megfelelő oktatásban / edzésben részesül.

Mikorra kell érkeznem?

Kérjük, hogy az óra kezdete előtt 15-20 perccel legyen kedves megérkezni, hogy legyen idő a belépőórát átvenni és átöltözni. Ha autóval érkeznek, jegyet kell venni a sorompónál a parkolóba történő behajtáshoz, leparkol, majd bejön az uszodába.

Mit kell tennem, miután megérkeztem?

Az uszoda előterében megkeresi az úszóiskolánk képviselőjét, bemondja a nevét, hogy a jelenlétet rögzítsük és a belépőként szolgáló proxy órát átadjuk. Az óra kezdetekor jelentkezik az úszóoktatónál az uszodatérben.

Kilépéskor mit kell tennem az órával?

Kilépéskor az órát be kell dobni a kapun található nyílásba. Az óra elvesztése esetén 5.000 Ft díjat kell fizetni.

Meddig kell elhagynom az uszodát?

Esténként az átöltözést követően az uszodát 20 óráig el kell hagyni.

-----

3. sz. melléklet - A MEGKÖZELÍTÉS RÉSZLETES LEÍRÁSA

Autóval

 • a Bécsi út felől érkezve, az Óbudai temetőnél kell befordulni a Pomázi útra, majd a felüljárón keresztül az Aranyhegyi útra. Az egyenes részt követően, a Pusztakúti úton kell tovább haladni, az uszoda az út bal oldalán lesz. A parkoló az uszoda mellett található, balra kell behajtani a sorompónál.
 • a régi Szentendrei útról és a Mátyás király út felől, a Csillaghegyi HÉV megállónál át kell hajtani a síneken, majd a lámpánál be kell fordulni a Pusztakúti útra, szintúgy az Ürömi út felől érkezőknek. Kb. 200 m múlva, közvetlenül az uszoda után jobbra kell fordulni a parkolókhoz, amelyek a sorompón behajtva érhetőek el.

H5 HÉV-vel

a Csillaghegyi HÉV megállónál kell leszállni, majd a hegy felé indulva 130 m múlva a Pusztakúti úton kell balra fordulni, további 200 m sétát követően a jobb oldalon lesz az uszoda.

Autóbusszal

 • a 160-as autóbusszal, a Csillaghegy H megállónál kell leszállni.
 • a 134-es autóbusszal, a Bercsényi utcánál kell leszállni, majd a Mátyás király úton kell a HÉV felé sétálni. A HÉV síneken keresztül kell menni, majd 130 m múlva a Pusztakúti útra kell balra fordulni. További 200 m sétát követően a jobb oldalon lesz az uszoda.

 

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041