Csengő-bongó gyerekek

Balázs Oszkár Fesztivál

2. Balázs Oszkár Csengettyűs és Ütőhangszeres Fesztivál 2020.03.07., szombat
2. Balázs Oszkár Csengettyűs és Ütőhangszeres Fesztivál

Tovább

Balázs Oszkár Csengettyűs és Ütőhangszeres Fesztivál

Balázs Oszkár (1936-2018) zenepedagógus, zeneszerző, hangszerkészítő mester. Az alapfokú ütőhangszeres oktatás meghatározó alakja, aki maradandót alkotott az ütőhangszeres kamarazene és a csengettyűs társas zene terén is. Műfajokat teremtett, és ezzel sorsokra volt hatással. E kivételes ember előtt tiszteleg a nevét viselő fesztivál, mely minden év március első szombatján a csengettyűk, a kézi harangok és az ütőhangszerek ünnepe.

A fesztivál célja: Megismertesse a harang-, a csengettyűs-, illetve az ütőhangszeres kamarazenét a közönséggel, és a műfajokban rejlő lehetőségeket, újdonságokat a szereplőkkel. Mindezt koncerttermi körülmények között, verseny nélkül, az önfeledt zenére fókuszálva, közönségbarát műsorral.

A fesztivál helyszíne: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, melynek címe: 1131 Bp., József Attila tér 4. (A helyszínt Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata biztosítja.)

A fesztivál menetrendje: Egy nap három koncert. Délelőtt a Csengő-Bongó csengettyűs csoportok mutatkoznak be, délután az ország harang- és csengettyűegyüttesei lépnek fel, este pedig az ütőhangszereké a főszerep.

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041