Csengő-bongó gyerekek

Tábor 2022

„A Csengő-Bongó tábor a családi nyaralást követő második legjobb dolog a nyáron, ami a gyermekével történhet”

2022-ben is szeretettel várjuk gyermekeiket a Csengő-Bongó nyári napközis táborainkba!

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

Az elmúlt nyolc évben sikerült egy olyan tábort létrehoznunk a 4-11 éves korosztály számára, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Tapasztaltuk, hogy a tábor végén a gyerekek legszívesebben már másnap visszajönnének. A szülők évről-évre jó érzéssel bízzák ránk gyermekeiket, mert tudják, hogy jó kezekben vannak, a korosztályi sajátosságokat figyelembe véve látjuk el őket, és alakítjuk ki számukra a programokat. Ezt bizonyítja a rengeteg visszatérő táboros csemete is. Mindent megteszünk azért, hogy gyermekeik az idei - kilencedik - szezon után is élményekkel telve térjenek haza.

Ezen a nyáron hét turnusba várjuk az ovis és kisiskolás korú (4-11 éves) gyermekeket, testvéreket, barátokat, csoport- és osztálytársakat, és természetesen a jelenlegi és egykori Csengő-Bongó szakkörösöket, táborosokat, úszósulisainkat.

Idén egy extra turnust indítunk 2022. aug. 15-19.:
- A Csengő-Bongó TÍZ+ táborba várjuk a 10-16 éves korosztályt, többek között egykori Csengő-Bongó szakkörös, táboros gyerekeket és barátaikat.
- A Csengő-Bongó ZENEI táborunkat is ekkor tartjuk, ahova 8-14 éves, kottát alapszinten olvasni tudó, csengettyű és harang kamarazenei műfajra nyitott gyerekeket várunk.

Alapvető információk a táborról:

Turnusok (szinte egész nyáron, az alábbi időpontokban, H-P 8.50-16.40):

 • * Lezajlott!!! * I. < június 27- július 01. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * Lezajlott!!! * II. < július 04-08. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * Lezajlott!!! * III. < július 11-15. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * Lezajlott!!! * IV. < július 18-22. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * Lezajlott!!! * V. < július 25-29. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * Lezajlott!!! * VI. < augusztus 01-05. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * Lezajlott!!! * VII. < augusztus 08-12. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)

 • VIII. < augusztus 15-19. > Csengő-Bongó TÍZ+ tábor (10-16 éves korig, többek között egykori Csengő-Bongó szakkörös, táboros gyerekeknek és barátaiknak)
 • VIII. < augusztus 15-19. > Csengő-Bongó ZENEI tábor (8-14 éves korig, kottát alapszinten olvasni tudó, a csengettyű és harang kamarazenei műfajra nyitott gyermekeknek)

Helyszín: A Római Strandfürdő területén egy általunk kiválasztott, biztonságos, árnyas hely, ahol már évek óta táborozunk.

Programok: Idén a megszokott „alap” programokon kívül három külön foglalkozást is választhatnak gyermeküknek a kedves Szülők!

Rendszeres „alap” programok:

 • ZENE: Közös csengettyűzés, éneklés, ritmusjáték, ütőhangszerek, táborzáró koncert
 • SPORT, MOZGÁS: Általános- és labdás képességfejlesztés, strandolás, játszóterezés, foci, népi sportjátékok (zsákban ugrálás, kötélhúzás, gólyaláb), sorverseny, tollas, petanque, sárkányeregetés
 • JÁTÉKOK: Társas- és kártyajátékok, gyöngyfűzés, rajzolás, óriás sakk, memory, puzzle, meseolvasás

Rossz idő esetén beltéri programokat szervezünk (múzeum, ping-pong terem, játszóház, stb.). A turnus végén, pénteken 16 órától, a strand bejáratánál, rövid táborzáró koncerttel kedveskedünk a szülőknek.

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

Választható intenzív programok: Ebben az évben a Csengő-Bongó tábor „alap” programjai mellé, külön térítési díj ellenében, további három tematikus foglalkozás közül is választhatnak gyermekeinknek a kedves szülők. Ezeken a játékos, élmény alapú, intenzív foglalkozásokon, a koruknak megfelelő tálalásban, játszva tanulhatnak, alkothatnak a résztvevő gyerekek. Kiváló szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg az adott téma alapjaival. Mindezt a tábor 4 napján, általában H-CS, napi 1 óra időtartamban. Egy gyermek bármennyi választható programra beiratkozhat, mert ezeket a foglalkozásokat különböző napszakokban tartjuk meg.

 • ÚSZÁSOKTATÁS (betöltött 5 éves kortól)
  Úszásoktatás kezdőknek és haladóknak.

Az elmúlt évek táboraiban az úszásoktatást nagyon sok szülő választotta gyermeke részére. A sikeren felbuzdulva 2021 szeptemberétől elindítottuk "Csengő-Bongó Csobbanó - Úszósuli Selmeci Eszterrel" nevű programunkat a Csillaghegyi uszodában.

Az idei táborban is lehetőséget kínálunk táborosainknak, hogy megismerkedjenek az úszás alapjaival, illetve fejlesszék meglévő tudásukat. Selmeci Eszter (óvodapedagógus, úszásoktató) szakmai irányítása és felügyelete mellett, egyénre szabottan, tudás szerint differenciálva tanulhatnak a gyermekek úszni. A táborban az úszásoktatás szakmai programját az úszósuli biztosítja.

 • MÉDIA KÖR (8 éves kortól)
  Izgalmas utazás az audiovizuális alkotás világába. Fotózás, filmkészítés, ismerkedés a hang- és zeneszerkesztés alapjaival, sok vidám pillanatot szerezve a résztvevők számára.

A tavalyi évben bevezetett, és sok gyermek által megkedvelt foglalkozás kibővített folytatása a Média kör.

Fotó, videó, hang, zene, film - mindez része a Média kör programjának.

Saját kisfilmet készítünk, közben játékos módon, a gyermekek nyelvén ismerkedünk meg a videókészítés és a fotózás alapjaival, a filmalkotás folyamatával a tervezéstől a kész filmig. A felvett jelenetekhez, hangot és zenét szerkesztünk, ezáltal a digitális hang- és zeneszerkesztésbe is belekóstolunk. A tábort követően a közös alkotást a foglalkozáson résztvevő gyermekek szülei is láthatják.

Mivel digitális világunk ma már nagyrészt fotókra és videókra épül, a tanultakat sok területen tudják majd hasznosítani a résztvevő gyermekek. A foglalkozást több évtizedes tapasztalattal rendelkező fotográfus-szakújságíró tartja, megismertetve a gyermekeket az audiovizuális alkotás egyes folyamataival.

A Média kör programjára azokat a 8 éves kort betöltött gyermekeket várjuk, akiket mindez érdekel, vagy szülei ezt feltételezik róla.

 • KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS és INTERAKTÍV CSAPAT-, SZEREPJÁTÉK (korhatár nélkül)
  Játék és alkotás, öröm és felejthetetlen élmények gyermekének.

A világ felfedezésre vár, a gyermekek pedig határtalan kíváncsisággal csodálkoznak rá az ismeretlenre! Játszva alkotni, ismerkedni az anyagokkal és környezetünk rejtett titkaival - ezt kínálja táborosaink számára Szmirnov Krisztina foglalkozása. Nemezelés, papírsárkány és bábkészítés, játék papírral, vízzel, szappanbuborékkal és természetes anyagokkal - ez mind belefér a heti programba! Az önfeledt alkotáshoz az alapanyagokat biztosítjuk, a gyermekek a kész műveket hazavihetik. A kézműveskedés mellett interaktív csapat- és szerepjáték is színesíti a programot, maradandó élményt nyújtva a foglalkozáson résztvevő gyermekeknek.

A választható programok részvételi díjai: Mindhárom választható program külön térítési díj ellenében vehető igénybe, amelynek ára programonként 8000 Ft/fő/turnus. Programjainkat turnusonként min. 6 fő/program jelentkezése esetén indítjuk el, max. 10-15 fős csoportokban.

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<< 

Étkezés (napi 4×): Reggeli, tízórai gyümölcs, kétfogásos meleg ebéd, uzsonna

Biztonság: A strandfürdő területe, medencéi, játszóterei nagyon biztonságosak még a legkisebbek számára is (úszástudás nem feltétele a részvételnek). Évek óta egy általunk kiválasztott, minden igényünket kielégítő árnyas, elkülönített területen vagyunk. Játszótérhez, gyerekmedencéhez közel, de mégis biztonságos távolságra azoktól. A komfortérzetet egy 60 nm-es sátor növeli. A táborban 10 gyermekenként 1 felnőtt személy vigyáz a gyerekekre. A biztonság a legfontosabb szempont, ezért a táborozó gyermekek a medencékben rikító színű fejpántot viselnek. Mindenhova együtt, illetve felügyelettel megyünk. El vagyunk látva komoly elsősegély felszereléssel, hűtőszekrénnyel, továbbá raktárunk is van a tábori játékoknak, hangszereknek, sporteszközöknek.

Részvételi díj:

 • 2022. május 22-ig történő jelentkezés esetén: 43.000 Ft/fő/turnus
 • 2022. május 22. utáni jelentkezés esetén 46.000 Ft/fő/turnus

Választható programok (Úszásoktatás, Média kör, Kézműves foglalkozás és Interaktív csapatjáték) turnusonként 6 fő/program jelentkezése esetén (4 nap, napi 1 óra): 8.000 Ft/fő/turnus/prg

Kedvezmények: "Törzstáboros-", "Testvér-" és "Több turnus" kedvezmény, melyek mértéke külön-külön 3.000 Ft, de összevonva maximum 6.000 Ft vonható le a részvételi díjból. 

 • "Törzstáboros" kedvezmény: Olyan gyermek után lehet kérni, aki már valaha táborozott nálunk
 • "Több turnus" kedvezmény: A második turnustól kezdve jár ez a kedvezmény
 • "Testvér" kedvezmény: Testvérek jelentkezésekor kérhető ez a kedvezmény, amely a család összes gyermekének jár

Létszám: Min. 20 fő, Max. 40 fő

Szervezőként fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben a jelentkezők száma nem haladja meg a minimum létszámot, úgy az adott turnust esetleg töröljük. Természetesen erről a jelentkezőket időben értesítjük, és javaslatot teszünk egyéb turnusra.

Jelentkezés a táborba: Jelentkezni az >>> ONLINE JELENTKEZÉSI adatlapunk <<< kitöltésével, és beküldésével lehet.

Jelentkezési határidő: Jelentkezni mindaddig lehet, ameddig az adott turnus be nem telik. Viszont érdemes a kedvezőbb előfoglalási árat kihasználva 2022. május 22-ig jelentkezni. A tavalyi évben a kedvezőbb előfoglalási időszakban táborhelyeink nagy részét lefoglalták, és az összes turnusra elmondható, hogy már a turnus indulása előtt teljesen BETELT.

Fizetési határidő: A számla érkezését követően, a számlán szereplő határidőig. A számla és a tájékoztató levél érkezéséig a jelentkezésen kívül egyéb teendőjük nincs, a helyet lefoglaljuk és fenntartjuk.

Kapcsolat: Amennyiben kérdésük merülne fel, állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: info@csengobongo.hu
Mobil: 06 30 951 0041
Honlap: https://csengobongo.hu/tabor/csengo-bongo-tabor-2022/

Facebook: Kérjük, like-olja és kövesse facebook oldalunkat, hogy a Csengő-Bongóval kapcsolatos információk eljussanak Önhöz is (táborról, koncertekről, szakkörökről, úszósuliról). Köszönjük. >>> facebook.com/csengobongoszakkor <<<

YouTube csatornánkon megtekintheti a táborról készült videókat: >>> https://www.youtube.com/playlist <<<

A Csengő-Bongó tábor lelkes csapata nevében szeretettel várjuk jelentkezésüket!

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041