Csengő-bongó gyerekek

Tábor 2021

„A Csengő-Bongó tábor a családi nyaralást követő második legjobb dolog a nyáron, ami a gyermekével történhet”

2021-ben is szeretettel várjuk gyermekeiket a Csengő-Bongó nyári napközis táborainkba!

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

Az elmúlt hét évben sikerült egy olyan tábort létrehoznunk a 4-11 éves korosztály számára, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Tapasztaltuk, hogy a tábor végén a gyerekek legszívesebben már másnap visszajönnének. A szülők évről-évre jó érzéssel bízzák ránk gyermekeiket, mert tudják, hogy jó kezekben vannak, a korosztályi sajátosságokat figyelembe véve látjuk el őket, és alakítjuk ki számukra a programokat. Ezt bizonyítja a rengeteg visszatérő táboros csemete is. Mindent megteszünk azért, hogy gyermekeik az idei - nyolcadik - szezon után is élményekkel telve térjenek haza.

Ezen a nyáron hét turnusba várjuk az ovis és kisiskolás korú (4-11 éves) gyermekeket, testvéreket, barátokat, csoport- és osztálytársakat, és természetesen a jelenlegi és egykori Csengő-Bongó szakkörösöket.

Idén két extra turnust is indítunk: az egyiket (első turnus) a 10-16 éveseknek, a másikat (utolsó turnus) zenei táborként 8-14 éves, kottát alapszinten olvasni tudó gyerekeknek.

Alapvető információk a táborról:

Turnusok (szinte egész nyáron, az alábbi időpontokban, H-P 8.50-16.40):

 • I. < jún. 21-25. > Csengő-Bongó tábor 10+ (10-16 éves egykori Csengő-Bongó szakkörös/táboros gyerekeknek és barátaiknak)
 • II. < jún. 28- júl. 02. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • III. < júl. 05-09. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * BETELT!!! * IV. < júl. 12-16. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • V. < júl. 19-23. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * BETELT!!! * VI. < júl. 26-30. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * BETELT!!! * VII. < aug. 02-06. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • VIII. < aug. 09-13. > Csengő-Bongó tábor (4-11 éves korig)
 • * TÖRÖLVE!!! * IX. < aug. 16-19. > Csengő-Bongó ZENEI tábor (4 napos zenei tábor, kottát olvasni tudó 8-14 éves gyermekeknek és a Színes Harangok Ifjúsági Csengettyű Együttes tagjainak)

Helyszín: A Római Strandfürdő területén egy általunk kiválasztott, biztonságos, árnyas hely, ahol már évek óta táborozunk.

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

Programok: Idén két ÚJDONSÁGGAL is készülünk a korábban bevált és megszokott "alap" programokon kívül!!!

Rendszeres „alap” programok:

 •  ZENE: Közös csengettyűzés, éneklés, ritmusjáték, ütőhangszerek, táborzáró koncert
 • SPORT, MOZGÁS: Általános- és labdás képességfejlesztés, strandolás, játszóterezés, foci, népi sportjátékok (zsákban ugrálás, kötélhúzás, gólyaláb), sorverseny, tollas, petanque, sárkányeregetés
 • JÁTÉKOK: Társas- és kártyajátékok, gyöngyfűzés, rajzolás, óriás sakk, memory, puzzle, meseolvasás

Rossz idő esetén beltéri programokat szervezünk (múzeum, ping-pong terem, játszóház, stb.). A turnus végén, pénteken 16 órától, a strand bejáratánál, rövid táborzáró koncerttel kedveskedünk a szülőknek.

Választható intenzív programok: Ebben az évben a Csengő-Bongó tábor „alap” programjai mellé, külön térítési díj ellenében, további három tematikus foglalkozás közül is választhatnak gyermekeinknek a kedves szülők. Ezeken a játékos, élmény alapú, intenzív foglalkozásokon, a koruknak megfelelő tálalásban, játszva tanulhatnak, alkothatnak a résztvevő gyerekek. Kiváló szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg az adott téma alapjaival. Mindezt a tábor 4 napján, általában H-CS, napi 1 óra időtartamban. Egy gyermek bármennyi választható programra beiratkozhat, mert ezeket a foglalkozásokat különböző napszakokban tartjuk meg.

 • ÚSZÁSOKTATÁS (5 éves kortól)

A tavalyi évben bevezettük az úszásoktatást, ami rendkívül sikeresnek bizonyult. Idén is lehetőséget kínálunk táborosainknak, hogy megismerkedjenek az úszás alapjaival, illetve fejlesszék meglévő tudásukat. Selmeci Eszter óvodapedagógus, úszásoktató szakember irányítása és felügyelete mellett, egyénre szabottan, tudás szerint differenciálva tanulhatnak a gyermekek úszni.

2021. évi ÚJDONSÁGOK!!!

 • FOTÓTANFOLYAM+ (6 éves kortól)

Játszva fényképezni? Igen, lehetséges! Manapság szinte mindenki készít fotókat, de a többség az alapvető szabályokkal sincs tisztában. A legkönnyebben gyerekkorban lehet ezeket elsajátítani. A táborban vicces formában tanulunk arról, hogyan kell „olvasni” a fényképet, mitől jó vagy rossz egy kép, hogyan használjuk helyesen a kamerát, mire jó egy „nagy” fényképezőgép vagy egy mobiltelefon. Lesz kísérletezés fénnyel, mozgással, lesz játék a perspektívával, egymás fotózása és egy picit a videózás témakörét is érintjük. A jelentkezőknek ajánlott a cserélhető objektíves vagy kompakt fényképezőgép megléte, de enélkül is lehet jelentkezni, ha érdeklődik gyermeke a képkészítés iránt. Mivel digitális világunk ma már nagyrészt a fotókra, videókra épül, a tanultakat sok területen tudják majd hasznosítani. A foglalkozást több évtizedes tapasztalattal rendelkező fotográfus-szakújságíró tartja.

 • INTERAKTÍV KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - játék és alkotás (korhatár nélkül)

A világ felfedezésre vár, a gyermekek pedig határtalan kíváncsisággal csodálkoznak rá az ismeretlenre! Játszva alkotni, ismerkedni az anyagokkal és környezetünk rejtett titkaival - ezt kínálja táborosaink számára Szmirnov Krisztina foglalkozása. Nemezelés, papírsárkány és bábkészítés, játék papírral, vízzel, szappanbuborékkal és természetes anyagokkal - ez mind belefér a heti programba! Az önfeledt alkotáshoz az alapanyagokat biztosítjuk, a gyermekek a kész műveket hazavihetik. A kézműveskedés mellett interaktív csapat- és szerepjáték is színesíti a programot, maradandó élményt nyújtva a foglalkozáson résztvevő gyermekeknek.

Választható programok részvételi díjai: Mindhárom választható program külön térítési díj ellenében vehető igénybe, amelynek ára programonként +7000 Ft/fő/turnus. Programjainkat turnusonként min. 6 fő/program jelentkezése esetén indítjuk el, max. 10-15 fős csoportokban.

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

Étkezés (napi 4×): Reggeli, tízórai gyümölcs, kétfogásos meleg ebéd, uzsonna

Biztonság: A strandfürdő területe, medencéi, játszóterei nagyon biztonságosak még a legkisebbek számára is (úszástudás nem feltétele a részvételnek). Évek óta egy általunk kiválasztott, minden igényünket kielégítő árnyas, elkülönített területen vagyunk. Játszótérhez, gyerekmedencéhez közel, de mégis biztonságos távolságra azoktól. A komfortérzetet egy 60 nm-es sátor növeli. A táborban 10 gyermekenként 1 felnőtt személy vigyáz a gyerekekre. A biztonság a legfontosabb szempont, ezért a táborozó gyermekek a medencékben rikító színű fejpántot viselnek. Mindenhova együtt, illetve felügyelettel megyünk. El vagyunk látva komoly elsősegély felszereléssel, hűtőszekrénnyel, továbbá raktárunk is van a tábori játékoknak, hangszereknek, sporteszközöknek.

Részvételi díj:

 • 2021. május 31-ig történő jelentkezés esetén: 37.000 Ft/fő/turnus.
 • 2021. május 31. utáni jelentkezés esetén 39.500 Ft/fő/turnus.

Választható programok (Úszásoktatás, Fotótanfolyam+, Interaktív kézműves foglalkozás) turnusonként 6 fő/program jelentkezése esetén (4 nap, napi 1 óra): + 7.000 Ft/fő/turnus/prg.

Kedvezmények: "Törzstáboros-", "Testvér-" és "Több turnus" kedvezmény, melyek mértéke külön-külön 2.500 Ft, de összevonva maximum 5.000 Ft vonható le a részvételi díjból.

 • "Törzstáboros" kedvezmény: Olyan gyermek után lehet kérni, aki már valaha táborozott nálunk
 • "Több turnus" kedvezmény: A második turnustól kezdve jár ez a kedvezmény
 • "Testvér" kedvezmény: Testvérek jelentkezésekor kérhető ez a kedvezmény, amely a család összes gyermekének jár

Létszám: Min. 20 fő, Max. 40 fő

Szervezőként fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben a jelentkezők száma nem haladja meg a minimum létszámot, úgy az adott turnust esetleg töröljük. Természetesen erről a jelentkezőket időben értesítjük, és javaslatot teszünk egyéb turnusra.

Jelentkezés: Jelentkezni >>> ONLINE JELENTKEZÉSI adatlapunk <<< kitöltésével, és beküldésével lehet.

Jelentkezési határidő: Addig, ameddig az adott turnusra van szabad hely. Érdemes a kedvezőbb előfoglalási árat kihasználva 2021. május 31-ig jelentkezni. A tavalyi évben a kedvezőbb előfoglalási időszakban táborhelyeink 60%-a telt be, és az összes turnusra elmondható, hogy már a turnus indulása előtt teljesen BETELT.

Fizetési határidő: A számla érkezését követően, a számlán szereplő határidőig. A számla érkezéséig a jelentkezésen kívül egyéb teendőjük nincs, a helyet lefoglaljuk.

A TÁBOR RÉSZVÉTELI DÍJÁNAK UTALÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ADATOK
Kedvezményezett: FabArt Szabadidő Kft.
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81335633
Közlemény: Kérjük, hogy a számla sorszámát szíveskedjen a közleményben feltüntetni!

Kapcsolat: Amennyiben kérdésük merülne fel, állunk rendelkezésükre elérhetőségeinken

Facebook: Kérjük, like-olja és kövesse facebook oldalunkat, hogy a Csengő-Bongóval kapcsolatos információk eljussanak Önhöz is (táborról, koncertekről, szakkörökről). Köszönjük. >>> facebook.com/csengobongoszakkor <<<

YouTube csatornánkon megtekintheti a táborról készült videókat: >>> https://www.youtube.com/playlist <<<

A Csengő-Bongó tábor lelkes csapata nevében várjuk jelentkezésüket!

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041