Csengő-bongó gyerekek

Csengő-Bongó szakkör

Csengettyűs és általános zenei előképző szakkör középsős és nagycsoportos óvodások, kisiskolások részére. A foglalkozásokat képzett zenészek, pedagógusok tartják.

Kedvelt zenei szakkörünkön játékos módon keltjük fel a gyermekek zene iránti érdeklődését, megismertetjük, megszerettetjük velük a zenélés alapjait. A foglalkozásokon hangolt kézi csengettyűket, alkalmanként ütő- és zörejhangszereket használunk, együtt énekelünk, ritmust tapsolunk, zenekart alkotva muzsikálunk, zenéhez kapcsolódó mozgásos játékokat játszunk. Dalfeldolgozásokat játszva, az eleinte egyszerű, speciális kottaképtől eljutunk a zenetanuláshoz nélkülözhetetlen, hagyományos ötvonalas kottaképhez. A későbbiekben a gyermekek bármely hangszer választása esetén a szakkörön tanultakat hasznosítani tudják. A szakkör felkészíti a gyerekeket az iskolai környezetből adódó stressz helyzetekre, fogékonyabbá teszi őket a zene iránt, ezért nagyobb arányban fognak a későbbiekben valamilyen hangszeren játszani.

A Csengő-Bongó szakkörön többek között a gyermekek alábbi képességei fejlődnek:

  • zenei képességek: hallás, énekhang, ritmusérzék
  • koncentráló és koordinációs képesség
  • finom motorika, szerialitási képesség
  • közösségbe történő beilleszkedés képessége
  • szerepléssel kapcsolatos félelmek leküzdése

A fejlesztő szakemberek kifejezetten ajánlják a Csengő-Bongó szakkört a középsős és nagycsoportos gyermekek iskolai felkészítésének részeként.

>>> JELENTKEZÉSI LAP <<<
>>> További információ, kapcsolat <<<

A CSENGŐ-BONGÓ SZAKKÖR lelkes csapata szeretettel várja az Ön csemetéjét is!
zene - élmény - közösség - szakkör - fesztivál - tábor - koncert

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041