Csengő-bongó gyerekek

Az új módszer

A kifejlesztett módszer az óvodás és kisiskolás korú gyermekek zene iránti érdeklődését hivatott felkelteni, lehetőséget biztosítva számukra a hangszeres játékra, amely a jelenlegi óvodai, iskolai zenei képzést egészítené ki.

A pedagógus segítségével, a módszert alkalmazva, mindenféle zenei előképzettség nélkül tudnak a gyerekek együtt muzsikálni. Ehhez hangszerként hangolt kézi csengettyűket használnak. A csengettyűk megszólaltatása nem jelent számukra különösebb nehézséget.

Rövid magyarázatot követően a kotta a gyermekek számára érthetővé válik. A pedagógusok által eddig is tanított, közismert és kedvelt gyermekdalokat dolgoztuk fel. A módszer szerint tanított gyerekek képesek ezeket a feldolgozásokat eljátszani.

A pedagógusok útmutatása alapján felkészített gyermekek egy-egy jeles alkalomkor (karácsony, farsang, anyák napja) eddig még nem látott, különleges produkcióval kápráztathatják el a szüleiket és a meghívott vendégeket.

A kottakép a gyermekek életkorától függően fokozatosan módosul. Az egyszerű, kevés információt tartalmazó kottától fokozatosan jutunk el a zenetanuláshoz nélkülözhetetlen, hagyományos ötvonalas kottaképhez. A későbbiekben bármely hangszer választása esetén az ötvonalas kotta már nem lesz idegen a számukra.

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041