Csengő-bongó gyerekek

NYÁRI TÁBOR

Frissítve: 2024.04.29. 

Csengő-Bongó tábor 2024

„A Csengő-Bongó tábor a családi nyaralást követő második legjobb dolog a nyáron, ami a gyermekével történhet"

2024-ben is szeretettel várjuk gyermekeiket a Csengő-Bongó nyári napközis táborainkba!

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

Kedves Érdeklődő!

Az elmúlt tíz évben sikerült egy olyan színvonalas tábort létrehoznunk az óvodás és kisiskolás (4-12 éves) korosztály számára, amelyre igazán büszkék vagyunk. Tapasztaltuk, hogy a tábor végén a gyerekek legszívesebben már másnap visszajönnének. A szülők évről-évre jó érzéssel bízzák ránk gyermekeiket, mert tudják, hogy jó kezekben, biztonságban vannak, a korosztályi sajátosságokat figyelembe véve látjuk el őket, és alakítjuk ki számukra a programokat. Ezt bizonyítja a rengeteg visszatérő táboros csemete is. Mindent megteszünk azért, hogy gyermekeik az idei - tizenegyedik - szezon után is élményekkel telve térjenek haza.

Ezen a nyáron hét turnusba várjuk az ovis és kisiskolás korú (4-12 éves) gyermekeket, testvéreket, barátokat, csoport- és osztálytársakat, és természetesen a jelenlegi és egykori Csengő-Bongó szakkörösöket, táborosokat, úszósulisainkat.

A legnagyobbak idén aug. 12-16. között táborozhatnak velünk, számukra ezt a turnust jelöltük ki.
- A Csengő-Bongó 8+ táborba 8 év feletti gyermekeket várunk. Mindenkit a 8-14 éves korosztályból, többek között egykori Csengő-Bongó szakkörös, táboros gyerekeket és barátaikat.
- A Csengő-Bongó ZENEI táborunkat szintén aug. 12-16. között tartjuk, ahová a 8-14 éves, kottát alapszinten olvasni tudó, a csengettyű és harangzenei műfajra, a közös zenélésre nyitott gyerekeket várjuk. Köztük olyanokat is, akik szívesen lennének tagjai a Színes Harangok Ifjúsági Együttesnek (Colour Bells Junior), és októbertől péntek délutánonként szívesen zenélnének az együttesben.

TURNUSOK
Turnusok szinte egész nyáron, júl. 01 - aug. 23., az alábbi időpontokban, H-P 8.50-16.40:

 • I. < Júl. 01-05. > Csengő-Bongó tábor (4-12 éves korig)
 • II. < Júl. 08-12. > Csengő-Bongó tábor (4-12 éves korig)
 • III. < Júl. 15-19. > Csengő-Bongó tábor (4-12 éves korig)
 • IV. < Júl. 22-26. > Csengő-Bongó tábor (4-12 éves korig)
 • V. < Júl. 29-aug. 02. > Csengő-Bongó tábor (4-12 éves korig)
 • VI. < Aug. 05-09. > Csengő-Bongó tábor (4-12 éves korig)
 • VII. < Aug. 12-16. > Csengő-Bongó tábor (4-12 éves korig korlátozott számban, mert ebbe a turnusba a 8-14 éves, tehát inkább a nagyobb gyerekeket várjuk)
 • VII. < Aug. 12-16. > Csengő-Bongó 8+ tábor (8-14 éves korig, többek között egykori Csengő-Bongó szakkörös, táboros gyerekeknek és barátaiknak)
 • VII. < Aug. 12-16. > Csengő-Bongó ZENEI tábor (8-14 éves korig, kottát alapszinten olvasni tudó, a csengettyű és harangzenei műfajra a közös zenélésre nyitott gyerekeknek)
 • VIII. < Aug. 21-23. (3 nap) > ÚJ! SZÉPKORÚAK tábora (60 éves kortól, aktív időseknek)

HELYSZÍN
A Római Strandfürdő területén egy általunk kiválasztott, biztonságos, árnyas hely, ahol már 11. éve táborozunk.

PROGRAMOK
Idén a megszokott „alap” programokon kívül három külön foglalkozást is választhatnak gyermeküknek a kedves Szülők!

RENDSZERES „ALAP” PROGRAMOK
Táborozóink részére rendkívül változatos "alap" programot kínálunk:

 • ZENE: Közös csengettyűzés, éneklés, ritmusjáték, ütőhangszerek, táborzáró koncert
 • SPORT, MOZGÁS: Általános és labdás képességfejlesztés, strandolás, játszóterezés, foci, népi sportjátékok (zsákban ugrálás, kötélhúzás, gólyaláb), sorverseny, tollas, petanque, sárkányeregetés
 • JÁTÉKOK: Társas- és kártyajátékok, gyöngyfűzés, rajzolás, óriás sakk, memory, puzzle, meseolvasás

A turnusok végén, péntekenként 16 órától, a strand bejáratánál, rövid táborzáró koncerttel kedveskedünk az érdeklődőknek. Rossz idő esetén beltéri programokat szervezünk (múzeum, ping-pong terem, játszóház, ismerkedés hangszerekkel teremben, stb.)

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

VÁLASZTHATÓ "PLUSZ" PROGRAMOK
Ebben az évben a Csengő-Bongó tábor „alap” programjai mellé, külön térítési díj ellenében, további három tematikus foglalkozás közül is választhatnak gyermekeinknek a kedves szülők. Ezeken a játékos, élmény alapú, intenzív foglalkozásokon, a koruknak megfelelő tálalásban, játszva tanulhatnak, alkothatnak a résztvevő gyerekek. Kiváló szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg az adott téma alapjaival. Mindezt a tábor 4 napján, általában H-CS, napi 1 óra időtartamban. Egy gyermek bármennyi választható programra beiratkozhat, mert ezeket a foglalkozásokat különböző napszakokban tartjuk meg.

 • ÚSZÁSOKTATÁS (betöltött 5 éves kortól, kezdőknek és haladóknak)
  Úszásoktatás kezdőknek és haladóknak.

  Három éve indítottuk el Selmeci Eszterrel saját úszóiskolánkat, a Csobbanó Úszósulit, mely a tanévben a Csillaghegyi uszodában működik, és igen népszerű a gyermekek és az úszni vágyó felnőttek körében. Nyáron a Csengő-Bongó táborban kínáljuk ezt a lehetőséget. Egy turnus alatt annyit úszhatnak a gyermekek, amennyit év közben egy hónap alatt. Az elmúlt évek táboraiban az úszásoktatást nagyon sok szülő választotta gyermeke részére, melynek szakmai programját a Csobbanó Úszósuli S.E. biztosítja.

  Az idei táborban is lehetőséget kínálunk táborosainknak, hogy megismerkedjenek az úszás alapjaival, illetve fejlesszék meglévő tudásukat. Selmeci Eszter (óvodapedagógus, úszásoktató) szakmai irányítása és felügyelete mellett, egyénre szabottan, tudás szerint differenciálva tanulhatnak úszni a gyermekek.

  Hajrá, várjuk a gyermekeket, csobbanjunk együtt a Csengő-Bongó táborban is!
 • ZENEVARÁZSLÓ (8 éves kortól)
  Kis zenészek kreatív zenei foglalkozása

  A tavalyi táborzáró koncerten nagy sikert arattak a Zenevarázslók alkotásai. Idén is várjuk az alkotni, zenélni vágyó gyerekeket!

  - Játékos zenei foglalkozás gyerekeknek (8 éves kor felett)
  - Kreativitás és alkotás élménye
  - Képességfejlesztő ritmusjátékok
  - Különleges hangszerek megismerése
  - Közös éneklés és örömzenélés
  - A produkció felvétele

  Legyen az Ön gyermeke is ZENEVARÁZSLÓ!
 • INTERAKTÍV CSOPORT- és SZEREPJÁTÉKOK, KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS (korhatár nélkül)
  Öröm és felejthetetlen élmény, interaktív játék és alkotás, melyet az Ön gyermekének találtunk ki.

  A világ felfedezésre vár, a gyermekek pedig határtalan kíváncsisággal csodálkoznak rá az ismeretlenre! Játszva alkotni, ismerkedni az anyagokkal és környezetünk rejtett titkaival - ezt kínálja táborosaink számára Szmirnov Krisztina foglalkozása. Nemezelés, papírsárkány és bábkészítés, játék papírral, vízzel, szappanbuborékkal és természetes anyagokkal - ez mind belefér a heti programba! Az önfeledt alkotáshoz az alapanyagokat biztosítjuk, a gyermekek a kész műveket hazavihetik. A kézműveskedés mellett, maradandó élményt, vidám pillanatokat szerez a gyerekeknek, a sok interaktív csoport- és szerepjáték, melyet mindig nagyon várnak és imádnak a gyerekek.

 A VÁLASZTHATÓ PROGRAMOK RÉSZVÉTELI DÍJAI
Mindhárom választható program külön térítési díj ellenében vehető igénybe, amelynek ára programonként 10.000 Ft/fő/turnus. Programjainkat turnusonként min. 6 fő/program jelentkezése esetén indítjuk el, max. 10-15 fős csoportokban.

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

ÉTKEZÉS (napi 4×)
Reggeli:
kakaó, tej, tea, különböző péksütemények
Tízórai: minden nap gyümölcs vagy zöldség
Ebéd: kétfogásos meleg ebéd (leves, főétel)
Uzsonna: péksütemény

BIZTONSÁG
A strandfürdő területe, medencéi, játszóterei nagyon biztonságosak még a legkisebbek számára is (úszástudás nem feltétele a részvételnek). Évek óta egy általunk kiválasztott, minden igényünket kielégítő árnyas, elkülönített területen vagyunk. Játszótérhez, gyerekmedencéhez közel, de mégis biztonságos távolságra azoktól. A komfortérzetet egy 60 nm-es sátor növeli. A táborban 10 gyermekenként 1 felnőtt személy vigyáz a gyerekekre. A biztonság a legfontosabb szempont, ezért a táborozó gyermekek a medencékben rikító színű fejpántot viselnek. Mindenhova együtt, illetve felügyelettel megyünk. El vagyunk látva komoly elsősegély felszereléssel, hűtőszekrénnyel, továbbá raktárunk is van a tábori játékoknak, hangszereknek, sporteszközöknek.

RÉSZVÉTELI DÍJ (Gyermekek számára)
FIGYELEM! A részvételi díj a jelentkezés idejétől függően változik. Mindent tartalmaz, kivéve a plusz választható programok díját.

 • 2024. május 15-ig történő jelentkezés esetén 61.000 Ft/fő/turnus
 • 2024. május 31-ig történő jelentkezés esetén 65.000 Ft/fő/turnus
 • 2024. június 1-től történő jelentkezés esetén 69.000 Ft/fő/turnus (a szabad helyek függvényében)

KEDVEZMÉNYEK (Gyermekek számára)
A tábor részvételi díja - jogosultság esetén - a következő kedvezmények igénybevételével csökkenthető. "Törzstáboros-", "Testvér-" és "Több turnus" kedvezmény, melyek mértéke külön-külön 4.000 Ft, de összevonva maximum 8.000 Ft vonható le a részvételi díjból.

 • "Törzstáboros" kedvezmény: Olyan gyermek után lehet kérni, aki már valaha táborozott nálunk
 • "Több turnus" kedvezmény: A második turnustól kezdve jár ez a kedvezmény
 • "Testvér" kedvezmény: Testvérek jelentkezésekor kérhető ez a kedvezmény, amely a család összes gyermekének jár

RÉSZVÉTELI DÍJ (Szépkorúak számára)

 • 33.000 Ft/fő/3 nap (Szépkorúak tábora: 2024. 08. 21-23.)

LÉTSZÁM
Min. 20 fő, max. 50 fő

Szervezőként fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben a jelentkezők száma nem haladja meg a minimum létszámot, úgy az adott turnust esetleg töröljük, de ez vélhetően nem fog bekövetkezni. Ha mégis, természetesen erről a jelentkezőket időben értesítjük, és javaslatot teszünk egyéb turnusra.

JELENTKEZÉS A TÁBORBA
Jelentkezni az >>> ONLINE JELENTKEZÉSI adatlapunk <<< kitöltésével, és beküldésével lehet.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Jelentkezni mindaddig lehet, ameddig az adott turnus be nem telik. Viszont érdemes a kedvezőbb előjelentkezési árat kihasználva 2024. május 15-ig jelentkezni. A tavalyi évben a kedvezőbb előjelentkezési időszakban táborhelyeink nagy részét lefoglalták, és az összes turnusra elmondható, hogy már a turnus indulása előtt szinte teljesen BETELT.

FIZETÉSI HATÁRIDŐ
A számla érkezését követően, a számlán szereplő határidőig. A számla és a tájékoztató levél érkezéséig a jelentkezésen kívül egyéb teendőjük nincs, a helyet lefoglaljuk és fenntartjuk.

KAPCSOLAT
Amennyiben kérdésük merülne fel, állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: info@csengobongo.hu
Mobil: 06 30 951 0041
Tábor infók: >>> Minden, amit az idei táborról tudni kell <<<
Honlap: csengobongo.hu

FACEBOOK
>>> Csengő-Bongó szakkör és tábor Facebook oldala <<<
Kérjük, kövesse facebook oldalunkat, hogy a Csengő-Bongóval kapcsolatos információk eljussanak Önhöz is (táborról, koncertekről, szakkörökről, úszósuliról).
Köszönjük!

YOUTUBE
Csatornánkon megtekintheti a táborról készült videókat: >>> Csengő-Bongó tábor - videók <<<

 A Csengő-Bongó tábor lelkes csapata szeretettel várja jelentkezésüket!

>>> ONLINE JELENTKEZÉSHEZ kattintson ide <<<

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041