Csengő-bongó gyerekek

ÚSZÓSULI

CSENGŐ-BONGÓ Csobbanó
Úszósuli SELMECI Eszterrel

CSENGŐ-BONGÓ Csobbanó - Úszósuli SELMECI Eszterrel

Kedves Szülők, kedves Jelentkezők!

A Csengő-Bongó zenei szakkört és nyári táborokat sokan ismerhetik már. Szintúgy SELMECI Eszter úszóoktató, gyógytestnevelő, óvodapedagógust, aki nagyon sok gyermeket és felnőttet tanított már úszni itt a 3. kerületben. Az elmúlt két nyáron a szálak összeértek, és a tábor keretein belül volt lehetősége a gyermekeknek Eszter néni szárnyai alatt megtanulni az úszás alapjait.

Az eddigi sikeres együttműködésből kiindulva, arra az elhatározásra jutottunk, hogy idén szeptembertől elindítjuk a “CSENGŐ-BONGÓ Csobbanó - Úszósuli SELMECI Eszterrel” elnevezésű úszóiskolánkat, amelyen heti rendszerességgel vehetnek részt kicsik és nagyok, GYERMEKEK és FELNŐTTEK, a kezdő szinttől a haladó (akár sportoló) szintig.

Úszósulinkba - mind a gyermek, mind a felnőtt úszásra - a jelentkezés elindult. Csoportjainkat a jelentkezések sorrendjében töltjük fel. A foglalkozások a gyermekek és a felnőttek részére egyaránt szept. 20. hétfőtől indulnak.

 Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, az űrlap kitöltésével lehet mindaddig, ameddig az adott csoportban van szabad hely:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

ALAPINFORMÁCIÓK

HELYSZÍN

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő
1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6. (Csillaghegy, hegy felőli oldal)

MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

 • Autóval
 • H5 HÉV-vel
 • 160-as, 134-es autóbusszal

Parkolni az uszoda mellett lehet, a sorompónál kell jegyet venni, majd behajtva, mindkét oldalon, több szinten lesz parkolási lehetőség. A parkolás 15 percig díjmentes, illetve abban az esetben is, ha a parkolójegyet a kihajtás előtt az uszoda jegypénztáránál érvényesíttetik. További részleteket a 3. sz mellékletből tudhat meg.

ÚSZÓOKTATÓ

SELMECI Eszter úszóoktató, gyógytestnevelő, óvodapedagógus

ÚSZÁSOKTATÁS GYERMEKEK RÉSZÉRE (5-14 éves korig)

A gyermekek úszásoktatására hétfői és csütörtöki napokon délután 16 órától kezdve, tudásszint szerint differenciálva, max. 12-15 fős csoportokban tudunk lehetőséget biztosítani. Azt, hogy gyermekének jelenleg mi a tudásszintje, ezáltal melyik időpontra tud hozzánk úszásoktatásra jelentkezni, segítenek eldönteni az alábbi meghatározások.

 • KEZDŐ: Kezdők mindazok, akik korábban még nem, vagy csak rövid ideig tanultak úszni. Általában az 5-6 éves gyerekek ebbe a csoportba tartoznak. A kezdők mindenképpen a tanmedencében fognak úszni, mert számukra ez a legmegfelelőbb. A csoportok létszáma max. 12 fő.
 • KÖZÉPHALADÓ: Azok az általában 6-7 éves gyerekek tartoznak ide, akik korábban már tanultak, de még nem tudnak a mély vízben önállóan, biztosan úszni. A középhaladók egy ideig még a tanmedencében fognak tanulni, mindaddig, amíg a mély vízhez szükséges biztos tudást meg nem szerzik. A mély vízhez szoktatásuk folyamatos.
 • HALADÓ: Azok a gyerekek tartoznak ebbe a csoportba, akiknek a mély vízben is megvan a vízbiztonságuk, de a különböző úszásnemeket még nem, vagy nem teljesen sajátították el, illetve a meglévő tudásukra még ráfér a fejlődés. Általában a nagyobb gyerekek tartoznak ebbe a csoportba, ők már mindenképpen mély vízben fognak úszni. 

A KEZDŐK és KÖZÉPHALADÓK számára a tanmedencében heti 2 alkalmat tudunk biztosítani (H és CS), ami tapasztalatunk szerint kellően hatékony és nem túl megterhelő a gyermekek számára. Fontos, hogy azok a KEZDŐK és KÖZÉPHALADÓK, akik hetente 1 alkalmat választanak lehetőleg a HÉTFŐI napra jelentkezzenek.
A HALADÓK számára mélyvizes oktatást csak a CSÜTÖRTÖKI napon tudunk biztosítani, tehát heti 1 alkalommal, viszont aznap 2 időpont közül választhatnak.

JELENTKEZÉS:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

FELNŐTT ÚSZÁS (15 év felett)

A felnőtt úszásra (15 év felett) azok jelentkezhetnek, akik szeretnének megtanulni úszni, vagy a meglévő tudásukat szeretnék tovább fejleszteni, illetve szeretnék, hogy az úszás edzésként is szolgáljon. Mindazok, akiknek ehhez motivációra, segítségre és tanácsokra van szüksége. Továbbá, az orvos által javasolt GYÓGYÚSZÁST is ezeken az órákon tudjuk biztosítani. Az úszóórák csoportosak, de mindenki egyénre szabottan, tudásának megfelelő oktatásban / edzésben részesül. Felnőtt úszást hétfő és csütörtök esti, valamint kedd és csütörtök reggeli időpontokban tartjuk.

JELENTKEZÉS:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

IDŐPONTOK és IDŐTARTAM

Ebben a tanévben 2021. szept. 20-tól 2022. jún. 15-ig tartunk foglalkozásokat.
Kérjük, hogy az órákon pontosan jelenjenek meg, az óra végére a Szülők pontosan érkezzenek meg gyermekükért!

Gyermekek részére (45 perc)

Hétfő 16:00-16:45 (Kezdő és középhaladó)
Hétfő 16:45-17:30 (Kezdő és középhaladó)
Hétfő 17:30-18:15 (Kezdő és középhaladó)
Csütörtök 16:00-16:45 (Haladó)
Csütörtök 16:45-17:30 (Haladó)
Csütörtök 17:30-18:15 (Kezdő és középhaladó)

Felnőttek, illetve 15 év feletti fiatalok részére (60 perc)

* BETELT * Hétfő 18:45-19:45
Kedd 6:30-7:30
Csütörtök 6:30-7:30
* BETELT * Csütörtök 18:45-19:45

KÉPVISELETÜNK AZ USZODÁBAN

A GYERMEK úszásoktatás időtartama alatt és a hétfői, csütörtöki felnőtt úszás előtt, tehát hétfőn és csütörtökön 15:30 és 18:30 között, az uszoda előterében jelen lesz egy, az úszóiskolánk által delegált személy, aki segíti a belépésüket, átadja a gyermekek beléptető óráját, vezeti a jelenléti ívet. Ismeri a teljes eljárásrendet, tehát ha valamit nem tudnak, tőle meg tudják kérdezni. Készpénzes fizetés esetén a részvételi díjat is neki kell kifizetni.

ÚSZÁSOKTATÁS HAVI DÍJA

A gyermek úszásoktatás havidíja

12.000 Ft/hó (1 alk/hét, össz. átlag 4 alk/hó), az összegben a belépő, a sávbérlet és az oktatás ára is benne van.
20.000 Ft/hó (2 alk/hét, össz. átlag 8 alk/hó), az összegben a belépő, a sávbérlet és az oktatás ára is benne van.

A felnőtt úszás havidíja

15.000 Ft/hó (1 alk/hét, összesen átlag 4 alk/hó), az összegben a belépő, a sávbérlet és az oktatás/edzés ára is benne van.
26.000 Ft/hó (2 alk/hét, összesen átlag 8 alk/hó), az összegben a belépő, a sávbérlet és az oktatás/edzés ára is benne van.

FIZETÉS

A Csengő-Bongó Csobbanó Úszósuli a foglalkozásain való részvételért havi díjat szed, melynek összegéről tájékoztattuk. Az alkalmak száma havonta eltérhet a napok száma és az iskolai szünetek miatt, de egész tanévet tekintve átlagban havonta 4 héttel lehet számolni, tehát nagyjából kiegyenlítődnek.

Fizetési módok a gyermek és a felnőtt úszás esetében egyaránt:

Két fizetési mód közül választhat:

 • Készpénz
  Amennyiben készpénzben fizeti a havidíjat kérjük, ezt előre, a tárgyhót megelőzően tegye meg az uszodában az úszóiskola képviselőjénél.
 • Banki átutalás
  A banki átutalás esetén is, az adott hóra vonatkozó összeget a tárgyhó előtt szíveskedjen átutalni. Az első utalás előtt várja meg a számlát, amelyet e-mailben küldünk Önnek. Utalni csak a számla megérkezését követően szükséges. Utaláskor a közlemény rovatban a számla sorszámát minden alkalommal fel kell tüntetni.

Fizetés gyakorisága

A szeptembertől december 31-ig, aztán a tanév folyamán januártól június 15-ig tartó időszakot mind az utalás (erre az időszakra állítunk ki számlát), mind a készpénzes fizetés esetében egyben is ki lehet fizetni, a részletfizetés (havonta fizetés) csak egy lehetőség.

JELENTKEZÉS:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

HIÁNYZÁS, PÓTLÁS, JÓVÁÍRÁS

Ha előre látják, hogy bármely okból nem tudnak jönni, tehát nem csak betegség miatt, akkor a hiányzásról előre, írásban (rövid e-mail) tájékoztassanak bennünket az info@csengobongo.hu címen. Elsősorban a hiányzás pótlására van lehetőség, ha ez nem lehetséges, akkor jóváírásra csak betegség esetén, írásos igazolás ellenében van mód. A papír alapú orvosi igazolás másolatát ill. az írásos igazolást az Úszósuli uszodai képviselőjének kell átadni, de a betegség e-mailben is igazolható. Amennyiben rendkívüli, előre nem látható esemény miatt nem tud a jelentkező részt venni az úszásoktatáson, úgy a szervező felé e-mail formájában, méltányossági kérelemmel fordulhat.

USZODALÁTOGATÁS SZABÁLYAI

 • Az úszóiskolánktól kapott, kedvezményes belépést biztosító órával a gyermekek kizárólag az úszásoktatás ideje alatt vehetik igénybe az uszoda szolgáltatásait.
 • Az uszodában kötelező az úszósapka és a papucs használata.
 • A Szülők a gyermeket papucsban vagy lábzsákban kisérhetik fel az uszodatérbe.
 • Kérjük Önöket, hogy azokat a gyermekeket, akik nem egyedül közlekednek, személyesen az óra kezdetekor az uszodatérben adják át az oktatónak, illetve az óra végén személyesen ott vegyék át tőle.
 • Az uszodában koedukált kabinos öltözők vannak, a szekrényekben lehet tárolni az utcai öltözéket.
 • Saját hajszárító használatára nincs lehetőség, viszont a falon vannak kihelyezett hajszárítók.
 • Az uszoda büféjében csak bankkártyás, illetve feltöltőkártyás fizetésre van mód.

AJÁNLOTT FELSZERELÉS

 • Fürdőruha
 • Úszósapka
 • Úszószemüveg (nem búvárszemüveg)
 • Papucs
 • Köntös

AZ USZODALÁTOGATÁS FOLYAMATA

Kérjük, mindenképp olvassák el az érintett mellékleteket, fontos információkat tartalmaznak!

 • GYERMEK ÚSZÁSOKTATÁS esetében az 1. sz. mellékletet
 • FELNŐTT ÚSZÁS esetében a 2. sz. mellékletet

JELENTKEZÉS:
>>> az úszósuli online JELENTKEZÉSI LAPJÁT ide kattintva érheti el <<<

KAPCSOLAT

Kérjük, hogy a fontos változtatásokat kizárólag írásban közöljék, ennek módja e-mail küldése az info@csengobongo.hu hivatalos e-mail címre vagy sms küldése a 06 30 951 0041 telefonszámra. Egyéb szóbeli vagy más csatornákon közölt változtatásokat az Úszósuli nem tud figyelembe venni.

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken vehetik fel velünk a kapcsolatot:

E-mail: info@csengobongo.hu
Tel.: Fábián Zoltán +36 30 951 0041
Tel.: Selmeci Eszter +36 70 685 2233 (az órák időtartama alatt nem tudnak Eszter nénivel beszélni)

Mindenkinek jó úszást kívánva, üdvözlettel:
CSENGŐ-BONGÓ Csobbanó - Úszósuli SELMECI Eszterrel

-----

1.   sz. melléklet - AZ USZODALÁTOGATÁS FOLYAMATA (gyermekek)

Az úszóórák csoportosak, de mindenki egyénre szabottan, tudásának megfelelő oktatásban részesül.

Mikorra kell érkezni?

Kb. 20-25 perccel az óra megkezdése előtt kell megérkezni. Ha autóval érkeznek, jegyet kell venni a sorompónál a parkolóba történő behajtáshoz, leparkolnak, majd bejönnek az uszodába.

Mit kell tennünk, ha megérkeztünk?

Az uszoda előterében megkeresik az úszóiskolánk képviselőjét, bemondják a gyermek nevét, megkapják a beléptető órát, amelyet fel kell tenni a gyermek kezére. A gyermek evvel tud belépni a forgókapun belülre.

Kísérő belépése, öltöztetés

A kísérőnek a gyermekek öltöztetéséhez a pénztárnál szükséges az első alkalommal, letéti díj ellenében kísérő órát kiváltani. A letéti díjat készpénzben szükséges fizetni. Ezzel az órával 15 alkalommal (15 edzésnap) keresztül napi 40 percet tölthet a kísérő a forgókapun belül úgy, hogy kétszer lép be és kétszer lép ki. Bemegy átöltözteti a gyermeket, és az óra kezdetekor átadja az oktatónak, majd kijön a forgókapun. Az óra végén ismét bemegy, átveszi a gyermeket az oktatótól, átöltözteti, és kilépnek a forgókapun.

Mennyi időt tölthet bent a kísérő?

Összesen 40 percet. Amennyiben adott napon nem haladja meg a 40 percet az öltöztetéssel töltött idő, azaz max. 40 percen belül végleg kijön a forgókapun, úgy a kísérő személy belépése díjmentes. Amennyiben az öltöztetésekre szánt 40 percnél többet tölt bent a kísérő, a letéti díj elveszik, az óra újbóli használatához ismét be kell azt fizetni. A 15 alkalom lejártakor vagy az előtt az óra további használatához az órát ismét aktiváltatni kell/lehet.

Amennyiben gyermeke úszó ideje alatt Ön is szeretne úszni (egyéni):

Erre van mód, ez esetben nem kísérő jegyet kell vennie, hanem normál belépőt, melyről a Felnőtt úszás résznél a „Milyen jegyek közül választhatok?” részben tud tájékozódni. Kérjük, hogy a kezdés és végzés pontos idejét ez esetben is szíveskedjenek betartani!

Kilépéskor mit kell tenni az órákkal?

Kilépéskor a gyermek óráját be kell dobni a kapun található nyílásba. Az óra elvesztése esetén 3000 Ft díjat kell fizetni. A kísérők órája marad a kísérőnél mindaddig, ameddig használni kívánja, de 15 alkalmat követően ismét fel kell töltetni a pénztárnál. A letéti díj az óra visszaadásakor visszajár.

-----

2.   sz. melléklet - AZ USZODALÁTOGATÁS FOLYAMATA (felnőttek)

Az úszóórák csoportosak, de mindenki egyénre szabottan, tudásának megfelelő oktatásban / edzésben részesül.

Mikorra kell érkeznem?

Kérjük, hogy az óra kezdete előtt 15-20 perccel legyen kedves megérkezni, hogy legyen idő a belépőórát átvenni és átöltözni. Ha autóval érkeznek, jegyet kell venni a sorompónál a parkolóba történő behajtáshoz, leparkol, majd bejön az uszodába.

Mit kell tennem, ha megérkeztem?

Az uszoda előterében megkeresi az úszóiskolánk képviselőjét, bemondja a nevét, hogy a jelenlétet rögzítsük és a belépőként szolgáló proxy órát átadjuk. Az óra kezdetekor jelentkezik az úszóoktatónál az uszodatérben.

Kilépéskor mit kell tennem az órával?

Kilépéskor az órát be kell dobni a kapun található nyílásba. Az óra elvesztése esetén 3000 Ft díjat kell fizetni.

Meddig kell elhagynom az uszodát?

Esténként az átöltözést követően az uszodát 20 óráig el kell hagyni.

-----

3.   sz. melléklet - A MEGKÖZELÍTÉS RÉSZLETES LEÍRÁSA

Autóval

 • a Bécsi út felől érkezve, az Óbudai temetőnél kell befordulni a Pomázi útra, majd a felüljárón keresztül az Aranyhegyi útra. Az egyenes részt követően, a Pusztakúti úton kell tovább haladni, az uszoda az út bal oldalán lesz. A parkoló az uszoda mellett található, balra kell behajtani a sorompónál.
 • a régi Szentendrei útról és a Mátyás király út felől, a Csillaghegyi HÉV megállónál át kell hajtani a síneken, majd a lámpánál be kell fordulni a Pusztakúti útra, szintúgy az Ürömi út felől érkezőknek. Kb. 200 m múlva, közvetlenül az uszoda után jobbra kell fordulni a parkolókhoz, amelyek a sorompón behajtva érhetőek el.

H5 HÉV-vel

a Csillaghegyi HÉV megállónál kell leszállni, majd a hegy felé indulva 130 m múlva a Pusztakúti úton kell balra fordulni, további 200 m sétát követően a jobb oldalon lesz az uszoda.

Autóbusszal

 • a 160-as autóbusszal, a Csillaghegy H megállónál kell leszállni.
 • a 134-es autóbusszal, a Bercsényi utcánál kell leszállni, majd a Mátyás király úton kell a HÉV felé sétálni. A HÉV síneken keresztül kell menni, majd 130 m múlva a Pusztakúti útra kell balra fordulni. További 200 m sétát követően a jobb oldalon lesz az uszoda.

 

© Fábián Zoltán, minden jog fenntartva! Tel.: +36 30 951 0041